GREEN CROSS YOUTH


Green Cross Youth är ungdomsgrenen av organisationen. Vi vill sprida kunskap om miljö, hållbar utveckling och fred till en yngre generation. Vi gör det gröna skönare! Är du trött på alla mossiga gamla miljönissar men vill ändå bidra till något viktigt och aktuellt, så är detta organisationen för dig. Miljöproblemen är aktuella för oss unga eftersom konsekvenserna drabbar just oss. Om vi tänker på miljö så handlar det egentligen om allting. Det betyder att miljön också handlar om dig och mig. Beslutsfattare som styr och ställer i dagens samhälle har redan levt halva sina liv. Det är trots allt vi unga som kommer att ta över och leda samhället i framtiden. Redan nu kan vi göra kloka val genom att vara medvetna om vår egen livsstil, vad vi väljer att konsumera samt hur vi väljer att investera vår tid och vårt engagemang!

Engagera dig nu!

Brinner du för miljöfrågor, är kreativ och vill använda dina talanger för att göra världen till en bättre plats? Är du intresserad av kultur, musik och evenemang? Då skall du hänga med oss. Vi är engagerade i Green Cross Youth och driver självständigt spännande projekt och evenemang som förenar kultur med freds- och miljöfrågor. Var med och bidra till att förändra vår värld genom att sprida kunskap och inspiration. Alla är vi olika men var och en av oss har någonting unikt att ge. Vi sätter miljön i ett sammanhang där vi med gott samvete kan arrangera kulturevenemang som t.ex konserter, konstutställningar och andra festliga happenings.

Vill du engagera dig genom spännande ungdomsprojekt hör av dig: gcs@green-cross.se eller besök oss på Södra Larmgatan 6 i Göteborg.

Grönt är skönt


Sök till Jan Danielsons Minnesfond 2014

Green Cross Sweden delar årligen ut ett stipendium ur en minnesfond till Jan Danielsons ära, grundaren av organisationen i Sverige. Stipendiet är avsett för unga personer som arbetar med och studerar freds- och miljöfrågor. Är du elev vid folkhögskola, högskola eller universitet kan du söka. Sista datum för ansökan är den 15 sept, 2017. Här på bilden ser du Carl Johansson som studerade Ekosystemteknik på Lunds Tekniska Högskola. Carl blev tilldelad minnesfonden 2010 vilket har möjliggjort hans examensarbete i form av en grundvattenundersökning runt Lake Poopó i Bolivia. Studien i området kan bidra till renare dricksvatten, fritt från tungmetaller, och kan komma att få stor betydelse för vattenförsörjningen i Bolivia.

Läs mer…


Treevening för fred och miljö

Under våren 2010 genomförde Green Cross Youth projektet Peace and Trees. Resultaltet blev konserten Treevening som hölls 24 mars på rockklubben Sticky Fingers i Göteborg. Välgörenhetskonserten som ägde rum en onsdagskväll, en vecka innan lönehelg, blev utsåld. Syftet var att belysa miljö- och fredsfrågor genom kultur och musik samt att stödja freds- och försoningsprojektet i Kenya och planteringen av fredsträd. Treevening bjöd på underhållning med musik från José González, Jaqee, Räfven, Hellsongs, Bye Bye Bicycle, EyeTravel, The Naima Train och DJ Edvin Edvinsson. Välgörenhetsgalan blev en stor succé! Tjejerna i ungdomsgruppen inspirerades av Wangari Maathais hängivna arbete för miljö- och fredsfrågor.

Läs mer…


Världens Vatten, en utbildning och rollspel

Världens Vatten – utan gränser är en utbildning som riktas till gymnasieungdomar. Syftet är att sprida kunskap och förståelse för globala vattenkonflikter och av vikten av en rättvis fördelning av jordens resurser. Utbildningen Världens Vatten är en kombination av kunskapsinlärning och rollspel där eleverna får öva sig i konflikthantering och samarbete. Med underlag från aktuella vattenkonflikter får deltagarna möjlighet att leva sig in i problematiken med målet lösa utmaningarna. Programmet har utvecklats till distansutbildning så att skolelever i olika delar av världen ges möjlighet att spela rollspelet med varandra över Internet. Samverkan mellan olika kulturer ger möjlighet till intressanta diskussioner och nya perspektiv som kan skapa förståelse för andra människor.

Läs mer…


När Samerna reser sig!

“green blog” Hej mitt namn är Kim Hultgren, jag är 27 år, kommer från skogen i mellersta Norrland. Jag jobbar med Green Cross Sverige och jag ska börja skriva blogginlägg på den här hemsidan för att jag tycker det behövs mer medvetandegöring kring miljö så här kommer ett!
När Samerna reser sig!
Det händer mycket nu i på många håll Sverige med provsprängningar och en gruvindustri som letar mineraler, olja och gas. Protesterna växer över hela landet, särskilt bland samerna och miljörörelsen…

Läs Green Blogg
Partners   >   Kontakt   >   Pressrelease
Webdesign: Tonia Moya & Ygor Geyer