PLANTERA TRÄD I TIBET


Kampanj: Plantera träd och bli medlem!

Planterar minst fyra träd i Tibet för 100 kr

Tibet med sin varierade natur och flora ligger ca 4000 m över havet. Platån är världens högsta och kallas för världens tak. Tibet innefattar det största istäckta området utanför Arktis och Antarktis och benämns som jordens tredje pol. Klimatförändringarna sprider sig över hela världen och även Tibet drabbas. Landet har också utsatts för skogsskövling. Resultaten är ökenspridning, erosion och vattenbrist samt förändringar i ekosystemet.

Miljontals människor i Tibet, Indien, Kina, Nepal och Bangladesh är beroende av ett balanserat ekosystem kring det vatten som har sin källa i Tibet. Glaciärerna i landet har varit på väg att försvinna under de senaste 40 åren och hastigheten har accelererat dramatiskt sedan 1990-talet. Även den enorma ekonomiska utvecklingen i landet har lett till en stor ökning av föroreningarna. Att plantera träd kan motverka effekterna av miljöförstöringen. Varje enskilt träd som planteras i Tibet är ett litet steg mot att bevara en av världens vackraste platser.

En av  108 skolorna.

Du kan vara med och plantera träd i Tibet! Green Cross planterar träd i ett samarbete med Svensk- Tibetanska Skol- och Kulturföreningen som är en politiskt och religiöst obunden förening och har byggt 108 skolor för ca 13 000 barn i Tibet. Exiltibetanen Soenam Jamyangling tog initiativ till att bygga skolorna år 1989. I den tibetanska kulturen är 108 ett heligt tal som står för framtid, hopp och utveckling. Enligt den buddhistiska tron finns en strävan att gynna alla levande varelser. Tibetaner anser att alla levande ting har ett medvetande och bör respekteras. Därför anser de att bergen i Himalaya och floderna är källor till liv som måste skyddas. Genom att plantera träd av regionens ursprungsarter kan vi bidra till att bevara naturen. Varje träd som planteras på en skola registreras och tas om hand.

En utmärkt present eller gåva!

Att ge bort träd är en utmärkt present vid olika högtider såsom födelsedagar,  jul eller minnesstunder. Alla intäkter går oavkortade till att plantera inhemska trädarter i Tibet. Som tack för ditt stöd får du eller den som tar emot presenten ett fint Green Cross-certifikat att rama in. Träden du bidrar med planteras på gårdar och mark som tillhör någon av de 108 skolorna. Föreningen ger tibetanska barn möjlighet till utbildning och hjälper till att bevara den tibetanska kulturen. Green Cross Sweden har samarbetat med House of Tibet sedan 2005 och har representerats på och deltagit i en delegationsresa 2006 för att rapportera om utvecklingen i skolorna och miljön i landet.

Tibetanska skolbarn planterar träd.

Du är välkommen att köpa tibetanska träd för endast 25 kr styck och kan minst plantera för 100 kronor.  Svensk- Tibetanska Skol- och Kulturföreningen, även kallad för ”House of Tibet”, har redan planterat 10 000 träd på skolgårdarna och målet är att plantera ytterligare 108 000 träd! Att plantera träd i Tibet är en fantastisk möjlighet att ge bort någonting av värde som har en positiv påverkan för andra människor.

Klicka här för att planteraPartners   >   Kontakt   >   Pressrelease
Webdesign: Tonia Moya & Ygor Geyer