Green Cross Sweden fyller 20 år!


Välkommen att fira vårt jubileum på årsmötet i Göteborg

 

För 20 år sedan den 25 oktober grundades Gröna Korset i Kristianstad av ekosofen och miljöjournalisten Jan Danielson tillsammans med fredskämpe och f.d. europaparlamentariker Maj-Britt Theorin. Fokus var att främja skapandet av en miljöbrigad, att använda civila och militära resurser för miljöskydd och beredskap inför miljökatastrofer. Projektet lever idag tillsammans med många spännande verksamheter i Sverige och internationellt.

Vår verksamhet stöds av Folke Bernadotte-akademin genom fredsmiljonen. Vi har idag växt fram till att ha omfattande projekt såsom: The Green Planet Week, Klimatfilmfestival, The Three Summits – äventyrsexpeditioner till Nordpolen, Mount Everest och Sydpolen, Vingar över Sverige – segelflygstävling och film med miljöperspektiv, Informationscentrum för Earth Charter deklaration, utbildningen Världens Vatten för ungdomar, Green Cross Sweden Youth inspirerar genom musik och kultur, Etisk ekonomi och ledarskap.

Vårt Fred, försoning och miljösäkerhets projekt i Kenya, som började 2005 med fredspristagaren Wangari Maathai och i samarbete med Green Belt Movement, har utvecklats. I dagens fredsarbete finns även Smart Water for Green Schools, Peace Building Committee, Children’s Peace Club, Childrens Peace Festival, Earth Charter verksamhet, SPECO-fredsmaraton och planteringen av Peace Trees.

Vi planterar även träd i Tibet i samarbete med Svensk-Tibetanska Skol- och Kulturföreningen. När klimatförändringen påverkar världen är ditt stöd välkommet. Trädplantering i Tibet är en utmärkt present att ge bort!

Den 2-3 september 2013 firade vår huvudorganisation Green Cross International 20-års jubileum tillsammans med GCI nationella organisationer i Genève. I samband hölls den sjunde Earth Dialogues, i FN i Genève, med temat Pathways into the Future – Triggers of Change, som leddes av vår grundare fredspristagare Mikhail Gorbatjov. Vi har framställt en 20-års rapport över GCS verksamhet och ni är välkommen att beställa en kopia genom GCS kansliet.

Nu firar Green Cross 20 år i Sverige! Vi tackar dig för ditt stöd som årlig medlem i Green Cross och blickar framåt mot en hållbar framtid. Varmt välkommen till årsmötet 2014.

Tonia Moya, GCS ordförandePartners   >   Kontakt   >   Pressrelease
Webdesign: Tonia Moya & Ygor Geyer