Earth Charter

Turning Conscience into Action for a Thriving Earth

GREEN CROSS EVENT 2021

EARTH CHARTER - Turning Conscience into Action for a Thriving Earth

25 november kl 15.30 – 17.30, Stallbacken i Särö

Tiokasin Ghosthorse, Erena Rangimarie Rhöse och Ebbot Lundberg - Ambassadörer för Moder Jord

Ett helhetsperspektiv ger handlingskraft

Vi står vid ett kritiskt ögonblick i jordens historia, en tid då mänskligheten måste välja sin framtid med stora utmaningar. Earth Charter är en holistisk vägledning som kan hjälpa oss att förvandla samvete till handlingskraft.

De är just ett helhetsperspektiv och budskap från ursprungsfolken som kan ge oss kraft och styrka. Rösterna höjs över hela världen från ursprungsfolken för att skydda vår levande planet och få människor att vakna. Nyckeln till framtiden och en hållbar värld börjar med oss själva.

Det är dags för en uppgradering av vårt tankesätt!

Den 25 november på Stallbacken i Särö bjuder Green Cross på inspiration, positiv energi och musik tillsammans med karismatiska Tiokasin Ghosthorse, Erena Rangimarie Rhöse och Ebbot Lundberg.

Dagens program

15.30 – Välkommen

Ebbot Lundberg, artist och GCS ordförande, och Tonia Moya, GCS Executive Director.

Keynote speakers

Tiokasin Ghosthorse – “The Earth Charter Being Indigenous Cosmology”  (via Zoom)

Tiokasin Ghosthorse är från Cheyenne River Lakota Nation och tillhör klanerna Itazipco / Mnicoujou och Oglala-folket. Han är en prisbelönad programledare och Producent på First Nations Indigenous Radio och uppskattat internationella talare. Han är en av de starka traditionella röster som hörs i Nordamerika bland indianfolken. Tiokasin Ghosthorse har beskrivits på många olika sätt som en ”andlig omrörare”, en ”talesman för naturens rättigheter”.

Erena Rangimarie Rere Omaki Rhöse – “I am Mother Earth and Mother Earth is Me!”

Erena Rangimarie Rere Omaki Rhöse är Princessa och dotter av Maori Paramount hövdingar i Ngāti Kahungunu, Ngāti Raukawa Tribes, och Whanganui River. Hon är medlem av den kungliga Maorifamiljen Waikato från Aotearoa, Nya Zeeland. Hon är bärare av sina förfäders kunskap och doktor i traditionell Maori medicin. Hon är ambassadör för Moder Jord och även för Green Cross. Som FN expertrådgivare arbetar Erena för att främja ursprungsfolkens rättigheter världen över.

Musik 

Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg är en folkkär artist från Västkusten som har en stor passion för att att skydda vår levande jord och är med som drivande kraft inom Green Cross och i styrelsen. Ebbots kraft avspeglar sig inte bara i rockmusiken utan också i ett flammande intresse för Jorden. Med sin musikaliska genialitet och artisteri förmedlar han Moder Jords budskap.

16.30 – Action Café!

Green Cross Youth Team – Anika, Isabel, Kai och Sarah

Green Cross ungdomsteam leder Action Café som inspirerar till engagemang och handling. Under klimatmötet COP26 hörs många starka röster från unga människor att det är tillräckligt med “bla bla bla” och vad som krävs i världen är omedelbar handling!

Välkommen till Anika, Isabel, Kai och Sarahs – Action Café och vårt Earth Charter evenemang den 25 november i Säro.

17.00 – Årsmöte

Green Cross Youth Team