NYHETER

Green Star Awards 2013
I samband med Green Cross 20 års-jubileum hålls konferensen ”Earth Dialogues” för sjunde gången. Den 3 september 2013 samlas forskare, politiker och representanter från näringslivet och civilsamhället för att hitta lösningar på de mest allvarliga och globalt sammanlänkade utmaningarna inom säkerhet, fattigdom och miljöförstöring.

Läs mer…


Green Cross fyller 20 år
Sedan 1993 har Green Cross arbetat med de stora frågorna om säkerhet, fattigdom och miljöförstöring. Green Cross International firar 20 år den 2-3 september 2013 och har samtidigt årskongress i Genève. I samband med firandet hålls bland annat konferensen Earth Dialogues – Pathways into the Future – Triggers of Change.

Läs mer…


Michail Gorbatjov talar Live
Green Cross International firar 20-årsjubileum. GCI:s grundande president talar live om vad han anser behöver göras omedelbart för att bemöta hoten mot mänskligheten och miljön. För att hantera klimatförändringarna måste vi sluta med att sätta ekonomiska vinster över människor och planeten.

Läs mer…


Wangari Maathai hedrades för sina livsgärningar
Green Cross Swedens ordförande Tonia Moya närvarade den 27 mars 2013 i Kew Royal Botanic Gardens i London vid en hyllningsceremoni till Nobels fredspristagare och grundare av the Green Belt Movement, professor Wangari Maathai. Huvudtalare var HKH Prins Charles och Mary Robinson, Irlands första kvinnliga president.

Läs mer…


Välkommen till Green Cross Swedens årsmöte!
Nu är det högsäsong för att skapa en hållbar värld. Vi behöver dig! Ta chansen att engagera dig som aktiv medlem. Aldrig förr har det funnits ett så stort intresse för Green Cross verksamhet. Vi arbetar i många länder världen över med spännande projekt. Green Cross firar 20-årsjubileum. Nu är det dags för GCS årsmöte!

Läs mer…


Green Cross Sweden presenterar Tiokasin Ghosthorse
Tiokasin Ghosthorse kommer till Göteborg den 22 mars och talar vid Native Vision Film Festival i samarbete med Green Cross Sweden. Tiokasin Ghosthorse är från Cheyenne River Lakota Nation – och tillhör klanerna Itazipco/Mnicoujou och Oglala-folket. Han är en prisbelönt programledare och producent på First Voices Indigenous Radio.

Läs mer…


Fart och fläkt för hållbarhet – “Vingar över Sverige”
Green Cross stödjer projektet Vingar över Sverige: där kända svenskar tillsammans med landets bästa segelflygare korsar Sverige i en dokumentär TV-serie där äventyr, vetenskap och miljö står i centrum. Syftet är att belysa miljö och hållbarhet i häftiga sammanhang som inspirerar de som siktar på en framtid som bygger på ren, smart och hållbar energi. Segelflyg som tävlar i över 250 km/t på endast sol och vind.

Läs mer…


Maj-Britt Theorin får Martin Luther King-priset 2013
Fredskämpen Maj-Britt Theorin, grundare av Gröna Korset Sverige och f.d. europaparlamentariker har utsetts till mottagare av Ickevåldspriset i Martin Luther Kings anda. Motiveringen är att Maj-Britt Theorin under sin livstid har kämpat med ”outsinlig energi och smittande entusiasm i sitt engagemang för fred” i Sverige och världen.

Läs mer…