GREEN CROSS YOUTH

Miljö, kultur, musik och evenemnag

GREEN CROSS YOUTH

Musik är en positiv kraft som förenar människor över alla gränser

Green Cross Youth är ungdomsgrenen av organisationen. Vi vill sprida kunskap om miljö, hållbar utveckling och fred till den yngre generation. Vi gör det gröna skönare! Är du trött på alla mossiga gamla miljönissar men vill ändå bidra till något viktigt och aktuellt, så är detta organisationen för dig. Miljöproblemen är aktuella för oss unga eftersom konsekvenserna drabbar just oss. Om vi tänker på miljö så handlar det egentligen om allting. Det betyder att miljön också handlar om dig och mig. Beslutsfattare som styr och ställer i dagens samhälle har redan levt halva sina liv. Det är trots allt vi unga som kommer att ta över och leda samhället i framtiden. Redan nu kan vi göra kloka val genom att vara medvetna om vår egen livsstil, vad vi väljer att konsumera samt hur vi väljer att investera vår tid och vårt engagemang!

Engagera dig nu!

Brinner du för miljöfrågor, är kreativ och vill använda dina talanger för att göra världen till en bättre plats? Är du intresserad av kultur, musik och evenemang? Då skall du hänga med oss. Vi på Green Cross Youth driver spännande, självständiga projekt och är engagerade i evenemang som förenar kultur med freds- och miljöfrågor. Var med och bidra till att förändra vår värld genom att sprida kunskap och inspiration. Alla är vi olika men var och en av oss har någonting unikt att ge. Vi sätter miljön i ett sammanhang där vi med gott samvete kan arrangera kulturevenemang som t.ex konserter, konstutställningar och andra festliga happenings.

Vill du engagera dig genom spännande ungdomsprojekt hör av dig: gcs@green-cross.se

Green Cross Youth på sociala media

Vi presentera för vårt sociala media team Isobel, vår GCS kommunikationsofficer och Andrea, en av våra GCS styrelseledamöter som fokuserar på ungdomsengagemang. Vi älskar att dela klimat och miljö relaterat innehåll så idag har vi beslutat att visa ansiktena på dem som ansvarar för att dela innehållet på våra sociala medier plattformar. Jose Gonzálex spelar på Treeving, Green Cross Youth miljögala. Intäkterna gick till The Peace and Reconciliation project i Kenya. 

Melker Olsson, Isak Olsson och Klara Langvall på väg till ungdomskollo: Green Cross Youth International Exchange Summer Camp, i Uster Wimmis, Schweiz, 2018.