PLANTERA TRÄD I TIBET

Green Cross planterar träd i Katsel och Medrogungkar samarbete med STSKF

PLANTERA TRÄD I TIBET

Fyll i formulär och plantera träd i Tibet!

GTranslate Button

En utmärkt present eller gåva!

Tibet med sin varierade natur och flora ligger ca 4000 m över havet. Platån är världens högsta och kallas för världens tak. Tibet innefattar det största istäckta området utanför Arktis och Antarktis och benämns som jordens tredje pol.

Klimatförändringarna sprider sig över hela världen och även Tibet drabbas. Landet har också utsatts för skogsskövling. Resultaten är ökenspridning, erosion och vattenbrist samt förändringar i ekosystemet.

Miljontals människor i Tibet, Indien, Kina, Nepal och Bangladesh är beroende av ett balanserat ekosystem kring det vatten som har sin källa i Tibet. Glaciärerna i landet har varit på väg att försvinna under de senaste 40 åren och hastigheten har accelererat dramatiskt sedan 1990-talet.

Green Cross planterar träd i Katsel och Medrogungkar i Tibet med inhemska trädslag från regionen vilket bidra för att motverkar klimatförändring. Träd och gröna växter tar upp och binder koldioxid när de växer men storskalig trädplantering leder till förlust av biologisk mångfald. Trädplantering som görs i samklang med den naturliga miljön ger näring till den biologiska mångfalden. Vi plantera utanför offsetting och storskalig trädplantering.

Planterar minst fyra träd i Tibet för 100 kr

Foto: Readiris, Copyright IRIS

Var med och plantera träd i Tibet! Kostnaden är endast 25 kronor per tibetanska träd och minimum är 4 träd för 100 kronor. 100 % av alla intäkter går direkt till trädplanteringen. Att ge bort träd är en utmärkt present vid olika högtider såsom födelsedagar, jul eller minnesstunder.

Alla intäkter går oavkortat till att plantera inhemska trädarter i Tibet. Som tack för ditt stöd får du eller den som tar emot presenten ett fint Green Cross certifikat att rama in. Trädplanteringen är en möjligt att ge bort någonting av värde som har en positiv påverkan för andra människor.

Green Cross planterar träd i Tibet sedan 2005 i samarbete med Svensk- Tibetanska Skol- och Kulturföreningen som har byggt skolor för ca 13 000 barn i Tibet. Tibetanen Soenam Jamyangling har grundat 108 skolor sedan 1989. Målet är att plantera 108 000 träd. Träden du bidrar med planteras på gårdar och mark som tillhör någon av de 108 skolorna.

Varje träd som planteras på en skola registreras och tas om hand. Föreningen även kallad House of Tibet ger tibetanska barn möjlighet till utbildning, sjukvård och hjälper till att bevara den tibetanska kulturen.

Bevara en av världens vackraste platser

Foto: Tonia Moya, STSKF skola i Tibet

I den tibetanska kulturen är 108 ett heligt tal som står för framtid, hopp och utveckling. Enligt den buddhistiska tron finns en strävan att gynna alla levande varelser. Tibetaner anser att alla levande ting har ett medvetande och bör respekteras. Därför anser de att bergen i Himalaya och floderna är källor till allt liv som måste skyddas.

Att plantera träd i Tibet är en fantastisk möjlighet att ge bort någonting av värde som har en positiv påverkan för andra människor och vår planet. Genom att plantera träd av regionens ursprungsarter kan vi bidra till att bevara naturen och motverka klimatförändring. Varje enskilt träd som planteras i Tibet är ett litet steg mot att bevara en av världens vackraste platser.
Var med och plantera träd i Tibet med oss!