Media

En bild säger mer än tusen ord

GREEN CROSS MEDIA PARTNERS

GTranslate Button

Green Cross samarbetar med kreativa och talangfulla personer. Film, fotografi, konst och musik är kraftfulla inspirationskällor som förmedlar ett budskap. En bild säger mer än tusen ord. Musiken förenar oss i en känsla. Storytelling i form av film kan öka medvetande och berör oss. Vi är tacksamma över deras enastående bidrag för vår värld.

Trammell Crow – EarthX TV

Trammell S. Crow

EarthX är en Green Cross International partner. EarthX är ett internationellt ideellt miljöforum med mål att förbinda ett globalt samhälle med syfte att utbilda och inspirera människor samt organisationer för att vidta åtgärder för en hållbar värld för framtida generationer. EarthxFilm & EarthTV visar filmer och framväxande media som utforskar miljöskydd, klimatförändringar och miljö, samtidigt som de hedrar hjältarna som arbetar för att skydda vår planet. EarthX uppdrag är att förvandla medvetenhet till handling genom konst och media. EarthxFilm.org

EarthX grundades 2011 av Dallas-baserade miljöaktivisten, filantropen och affärsmannen Trammell S. Crow. Han vision är att inspirerar och stimulerar det globala samhället som hjälper till att skapa en hållbar värld för alla levande varelser för kommande generationer. Trammell Crow styrelseledamot i Green Cross International. Han är en banbrytare som har lyckats samla människor och organisationer från alla samhällsskikt för att utforska och samarbeta om lösningar för några av dagens mest aktuella miljöfrågor. EarthX vill inspirera miljöledarskap över sektorer och partipolitiska linjer.

Hasse Lisskog dokumentärfilmare kameraman och fotojournalist

Hasse Lisskog, dokumentärfilmare

Hasse Lisskog har rest i över 85 länder för att rapportera om vår värld i krig och fred som dokumentärfilmare och kameraman där ute. Han har fört fram berättelser från katastrofer som tsunamin som drabbade Sydostasien, från platser som Gazaremsan i Palestina, Syrien, Jemen, Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan, Indien, Indonesien, Libanon, och i regionerna i Sydafrika, Europa, Ryssland, Sydamerika. Hans rapportering inkluderar samerna i Norden, indianerna i Nordamerika och aboriginer i Australien. Hasse Lisskog har jobbat bland annat på SVT Sveriges Television nyhetssändningar, Aktuellt och Rapport. På radio- och TV-bolag medverkande han inom nyhetsrapportering och dokumentärer, även egenproducerade dokumentärer. Han var med teamet som startade Kalla Fakta – TV4 Sweden där han filmade och redigerade som senior kameraman. I Australien filmade han för ABC Sydney, The World at Six, och ABC:s Daily News, samt dokumentärer för Australiens Channel 10 och Channel 7. Hasse Lisskog var ansvarig på TV4 News som Senior Cameraman inom utlandsbevakning med foto, redigering och direkta rapporter.

Hasse Lisskog har gjort ett antal dokumentärer som TV4 serier De vise indianerna, tillsammans med Tonia Moya, om de nordamerikanska indianernas kultur, perspektiv och budskap till omvärlden. Han samarbetar med Green Cross och har producerat dokumentärfilmen Fukushima and the Lakota Man. Han vill med sina filmer väcka medvetande om människans relation till naturen.

Tony Döbrosi naturfotograf 

Tony Döbrösi, naturfotograf

Tony Döbrösi är en mycket uppskattad amatörfotograf som föddes 1963 i Partille och växte upp i Tuve på Hisingen, utanför Göteborg. Somrarna tillbringades alltid i mormor och morfars sommarstuga som ligger mellan Floda och Härryda i Lerums kommun, i det som kallades Skallsjö skogar. Stugan ligger alldeles vid sjön Tvärsjön och det var där som passionen eller kärleken till skog och natur skapades. Innan fotograferandet blev en del av hans liv målade han tavlor för att kunna återge det han tyckte bäst om, naturen. Fotandet är ett sätt att förmedla det han upplever och han vill visa andra det genom sina bilder.

Tony Döbrösi vill få andra att förstå det vackra och många gånger förtrollande som naturen ger. Det är det han i första hand vill visa, så att andra kan vara mer rädda om det vi har och inte förstöra eller slänga saker som inte hör hemma där. Idag bor han i Sjövik i Lerums kommun. Han jobbar även som frilansreporter utöver sin dagliga syssla som grovarbetare.